Advokat til hussalg og huskøb

Advokat til hussalg og huskøb

Vigtige rapporter ved huskøb

Når du køber hus, så er det først og fremmest vigtigt, at sælger har fået udarbejdet en tilstandsrapport og elinstallationsrapport for din nye bolig. Rapporterne er ikke et juridisk krav, men det er en rigtig god ide, at rapporterne er på plads, særligt for dig som køber. Rapporterne er nemlig med til at sikre dine rettigheder, når du køber en ny ejendom.

En tilstandsrapport udarbejdes i overensstemmelse med huseftersynsordningen, som er en ordning, der beskriver hvordan og hvem, der skal udarbejde rapporten. Rapporten giver dig et overblik over husets stand, så du ved, hvilke fejl og mangler, der potentielt set skal udbedres, når du flytter ind i dit nye hus. Hvis husets nuværende ejere ikke har fået lavet en tilstandsrapport, så kan det være svært at gennemskue husets kvalitet og dermed også fremtidige fejl, mangler og udbedringer.

Det samme gælder for en elinstallationsrapport. En elinstallationsrapport er, ligesom tilstandsrapporten, vigtigt, når du skal købe et nyt hus. Rapporten viser en professionel vurdering af husets elektriske installationer og er med til at skabe gennemsigtighed i forhold til husets elinstallationer, afbrydere, stikkontakter med mere. Hvis sælger ikke har udarbejdet en tilstandsrapport eller elinstallationsrapport, så er det en god ide at få afstemt med sælger, at disse rapporter skal være på plads. Det skaber tryghed for både dig som køber og for sælger, da der altid kan henvises til rapporten, hvis der opstår tvivl, fejl eller mangler efter en hushandel er foretaget.

Skal du samtidig sælge et hus?

Hvis dit nye huskøb ikke er dit første, så skal du sandsynligvis have solgt din nuværende bolig. Her er det naturligvis en god ide, hvis du også selv får udarbejdet en tilstandsrapport og en elinstallationsrapport.

Når du har rapporterne har du også mulighed for at tegne en ejerskifteforsikring. Ejerskifteforsikringen er med at sikre dine rettigheder, så du ikke hæfter for de fejl og økonomiske udgifter, som kan komme efter, dit hus er overtaget af nye ejere. Vi rådgiver dig i:

  • Tilstandsrapport og elinstallationsrapport samt deres betydning
  • Ejerskifteforsikring og hvilke konsekvenser det kan få, ikke at tegne en sådan

Advokatforbehold

Sørg altid for at få indsat et advokatforbehold i købsaftalen, inden du underskriver den hos ejendomsmægleren. Advokatforbeholdet giver dig nemlig mulighed for at få ændret de forhold i købsaftalen, som vi måtte komme frem til er uhensigtsmæssige for dig som køber. Advokatforbeholdet formuleres sådan her:

“Nærværende købsaftale er i sin helhed betinget af en advokat fra STORM Advokatfirmas godkendelse”

Du er også velkommen til at kontakte os inden du underskriver, så du kan få advokatens kontaktoplysninger. Vi har stor erfaring med at rådgive huskøbere. Vi sørger for, at du kommer trygt igennem købet af din drømmevilla.

Gå på opdagelse i vores vidensunivers

Læs flere

Skal vi drøfte din sag?

Du er altid velkommen til at henvende dig til os og få  en indledende drøftelse af din sag. Vi har stor erfaring i at analysere situationen og give dig råd om, hvad der er bedst at gøre.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Andreas Darwin Madsen
Ring 8.00 - 16.00
+45 72 30 12 05
Eller skriv til os 24/7
mail@stormadvokatfirma.dk
cross