Advokat til hussalg og huskøb

Når du køber hus, er der mange juridiske dokumenter, der skal gennemgås før, du kan være helt tryg ved at gennemføre huskøbet.

Det gælder dokumenter som tilstandsrapport, elinstallationsrapport og forskellige forsikringsforhold. For mange mennesker kan det være svært at have overblikket over de mange dokumenter og det kan samtidig være en stor bekymring, om man har husket at gennemse dem alle.

Derfor er det vigtigt, at du får en specialiseret advokat til at gennemgå samtlige dokumenter inden købet. På den måde er du sikret mod ubehagelige overraskelser både under og efter købet. Samtidig kan du fokusere på de mange andre praktiske ting, der skal på plads inden et huskøb.

Hos STORM Advokatfirma er vi flere kompetente medarbejdere, som har mange års erfaring og du kan derfor være helt tryg ved at samarbejde med os, hvis du går med huskøb i tankerne. Hvis du har spørgsmål i forbindelse med juridiske forhold eller til de mange dokumenter, der skal være plads, så står vi altid til rådighed.

Vigtige rapporter ved huskøb

Når du køber hus, så er det først og fremmest vigtigt, at sælger har fået udarbejdet en tilstandsrapport og elinstallationsrapport for din nye bolig. Rapporterne er ikke et juridisk krav, men det er en rigtig god ide, at rapporterne er på plads, særligt for dig som køber. Rapporterne er nemlig med til at sikre dine rettigheder, når du køber en ny ejendom.

En tilstandsrapport udarbejdes i overensstemmelse med huseftersynsordningen, som er en ordning, der beskriver hvordan og hvem, der skal udarbejde rapporten. Rapporten giver dig et overblik over husets stand, så du ved, hvilke fejl og mangler, der potentielt set skal udbedres, når du flytter ind i dit nye hus. Hvis husets nuværende ejere ikke har fået lavet en tilstandsrapport, så kan det være svært at gennemskue husets kvalitet og dermed også fremtidige fejl, mangler og udbedringer.

Det samme gælder for en elinstallationsrapport. En elinstallationsrapport er, ligesom tilstandsrapporten, vigtigt, når du skal købe et nyt hus. Rapporten viser en professionel vurdering af husets elektriske installationer og er med til at skabe gennemsigtighed i forhold til husets elinstallationer, afbrydere, stikkontakter med mere. Hvis sælger ikke har udarbejdet en tilstandsrapport eller elinstallationsrapport, så er det en god ide at få afstemt med sælger, at disse rapporter skal være på plads. Det skaber tryghed for både dig som køber og for sælger, da der altid kan henvises til rapporten, hvis der opstår tvivl, fejl eller mangler efter en hushandel er foretaget.

Skal du samtidig sælge et hus?

Hvis dit nye huskøb ikke er dit første, så skal du sandsynligvis have solgt din nuværende bolig. Her er det naturligvis en god ide, hvis du også selv får udarbejdet en tilstandsrapport og en elinstallationsrapport.

Sammen med tilstandsrapporterne, skal du tilbyde køber, at betale for halvdelen af en ejerskifteforsikring og forelægge køber et tilbud herpå. Kombinationen af, at køber bliver bekendt med bygningens stand via rapporterne, samt at du tilbyder at betale halvdelen af en ejerskifteforsikring, sikrer at du ikke hæfter for evt. ukendte fejl og mangler, samt afledte økonomiske udgifter, der kan kommer efter, at dit hus er overtaget af ny ejer.

Vi rådgiver dig i:

 • Tilstandsrapport og elinstallationsrapport samt deres betydning
 • Ejerskifteforsikring og hvilke konsekvenser, den rette procedure kan have for dine eventuelle forpligtelser over for køberAdvokatforbehold

Sørg altid for at få indsat et advokatforbehold i købsaftalen, inden du underskriver den hos ejendomsmægleren. Advokatforbeholdet giver dig nemlig mulighed for at få ændret de forhold i købsaftalen, som vi måtte komme frem til er uhensigtsmæssige for dig som køber. Advokatforbeholdet formuleres sådan her: “Nærværende købsaftale er i sin helhed betinget af en advokat fra STORM Advokatfirmas godkendelse”

Du er også velkommen til at kontakte os inden du underskriver, så du kan få advokatens kontaktoplysninger. Vi har stor erfaring med at rådgive huskøbere. Vi sørger for, at du kommer trygt igennem købet af din drømmevilla.

Ønsker du at drøfte en sag?

Det er altid uforpligtende at henvende sig til os og få foretaget en indledende drøftelse af din sag. Vi har stor erfaring i at analysere situationen og give dig råd om, hvad der er bedst at gøre.

  Andreas Darwin Madsen
  Ring 8.00 - 16.00
  +45 72 30 12 05
  Eller skriv til os 24/7
  mail@stormadvokatfirma.dk
  Copyright © 2024 STORM Advokatfirma P/S
  magnifiercross