Vi oplever for tiden rigtig mange erhvervsdrivende, der må konstatere, at virksomheden har svært ved at betale regningerne i den takt, de forfalder.
Forklaringerne på krisen kan være mange, men ofte ser vi, at tilbagebetaling af forskellige lånepakker, der blev givet som følge af corona, er en del af årsagen, ligesom stigende energi- og råvarepriser samt formindsket købelyst ved forbrugeren også er årsager, vi kan se, går igen.
Er du én af de mange virksomheder, der ikke længere kan se sig ud af problemerne, er du velkommen til at kontakte os for en drøftelse af din situation og analyse af, hvilke muligheder det efterlader dig i.
Vi håndterer konkurser i hele landet.
For nogle er der allerede modtaget en begæring om konkurs fra en af dem, som virksomheden skylder penge. Det er det, vi kalder en fremmedbegæring. En fremmedbegæring bliver, ligesom hvis man selv indgiver en begæring, indleveret til skifteretten i den retskreds, hvor virksomheden har adresse.
Hvis den fremtidige drift er håbløs, kan du også som virksomhedsejer selv indgive konkursbegæring, en såkaldt egenbegæring, hvor du anmoder skifteretten om at tage din virksomhed under konkursbehandling.
• Er virksomheden drevet i selskabsform, da er det selskabet, der tages under konkursbehandling.
• Hvis selskabet er drevet som eksempelvis enkeltmandsvirksomhed, da er det den fysiske person bag, der tages under konkursbehandling. I sidstnævnte situation er det centralt at være opmærksom på, hvorvidt den private bolig, bil osv. derved bliver en del af aktiverne i konkursboet.
Fælles for de 2 nævnte konkursbegæringer er, at de skal indgives til skifteretten i den retskreds, hvor virksomheden har adresse.
Når der er afsagt konkursdekret, udpeges der en kurator, der herefter har til opgave at realisere de forskellige aktiver bedst muligt.
Du er altid velkommen til at henvende dig til os og få en indledende drøftelse af din sag. Vi har stor erfaring i at analysere situationen og give dig råd om, hvad der er bedst at gøre.