mail@stormadvokatfirma.dk | 72 30 12 05 | Vi har åbent man-tors 8-16, fre 8-15
STORM > Skilsmisse og børn

Står du ved en skillevej?

Få en gratis vurdering af din sag. Udfyld formularen nedenfor, så kontakter en af vores advokater dig om din sag.


STORM > Skilsmisse og børn

Børn og skilsmisse

Som udgangspunkt får I fælles forældremyndighed. I er dermed begge økonomiske og personlige værger for jeres fælles børn under 18 år.

Forældremyndigheden kan overføres til den ene ved aftale eller ved dom, hvis forholdene er alvorlige nok. Ansøgning indsendes til Familieretshuset.

Er forældrene ikke enige, henviser Familieretshuset sagen til Familieretten med henblik på en domsafgørelse af spørgsmålet. Både Familieretshuset og Familieretten har mulighed for at indhente supplerende oplysninger om forældrene og barnet. Der kan indhentes børnesagkyndige erklæringer, udtalelser fra skoler og fritidsordninger samt gennemføre forældreegnethedsundersøgelser.

Du bør så tidligt som muligt i forløbet alliere dig med en advokat. På den måde er du optimalt forberedt og kan få det bedst mulige resultat for både børnene og dig selv.

Samvær

Spørgsmålet om samvær afspejler barnets behov for at have regelmæssig kontakt til begge forældre. Typisk har barnet bopæl ved én af forældrene, mens den anden har samvær. Det er vigtigt at have for øje, at det er hensynet til barnet, der afgør omfanget af samværet.

Desværre kan samværet misbruges til, at en af parterne forfølger andre mål via samværet. Det kan eksempelvis være frustration over ægteskabets opløsning, der bruges til at lægge forhindringer ind over samværet i form af manglende samarbejdsvilje.

Hvis der er mange samværsproblemer, kan Familieretshuset regulere i samværet, herunder midlertidigt gennemføre overvåget samvær. 

Hvis barnet ikke udleveres til samvær eller ikke tilbageleveres efter samvær, kan samværsretten i sidste ende blive gennemtvunget med Familierettens bistand.

Det er en god idé at have din egen advokat med i sager om samvær, så konflikten løses på den bedst mulige måde.

Kontakt os

Står du ved en skillevej?

Få en gratis vurdering af din sag. Udfyld formularen nedenfor, så kontakter en af vores advokater dig om din sag.