Det er en svær og hård tid for de pårørende, når nogen dør. Ud over sorgen, skal der tages stilling til en masse praktiske ting og der skal styr på det juridiske.
Vi har samlet processen på disse sider, så du får et nemt overblik. Den grønne farve markerer, hvor du er i processen.
Hvad gør du når du arver en større formue?
Tag den med ro, lyder første anbefaling fra Brian Sølvkjær og Tom Bargisen, eksperter i formuepleje fra "Formue & Investeringspleje".
I videoen kommer eksperterne med deres råd til, hvordan du håndterer en ny hverdag efter arven.
De kommer bl.a. ind på helikopteroverblikket, at finde den rigtige rådgiver, at få lagt en formueplan og ikke mindst vedligeholde denne plan.
Længere nede på siden, kan du se bidder af videoen inddelt i de emner, eksperterne kommer ind på.
Når du har arvet, er det allervigtigste i første omgang, at du tager den lidt med ro. Når man arver penge, har der typisk været en masse følelser i spil op til arven, så roen er vigtig, da man undgår at springe ud i nogle hovsaløsninger.
Tal tingene godt igennem med din familie og få den rådgivning, der passer jer.
Tag ikke den første og bedste rådgiver. Tal med flere, stil spørgsmål og lyt til rådgivernes tilgang, så I ender med at have ro i maven og tillid til, at I får netop den rådgivning i har brug for.
Eksperterne anbefaler, at holde et familiemøde. Gerne inden arven kommer. På mødet kan man få drøftet hvad det er forældrene har besluttet i forhold til testamente og til særejer, så man får en forklaring på det.
Eksperterne oplever, at når forældrene har gjort noget, så kan de faktisk godt lide at børnene ved, hvorfor forældrene har valgt, som de har gjort.
Et familiemøde kan i sidste ende også sikre, at der ikke opstår familiestridigheder.
Hos Formue & Investeringspleje tager man, inden der kigges på, hvordan pengene skal placeres i aktier, obligationer og så videre, et helikopteroverblik og kigger på hele formuen, hvor man taler med familien omkring planerne, de ønsker og tanker man gør sig for på den måde, at få et godt grundlag for at se hvordan formuen skal skrues sammen.
En formueplan er hjørnestenen i en kommende investeringsstrategi. Med udgangspunkt i den kan familien sammen med rådgiverne, diskutere hvad familiens kortsigtede og langsigtede behov er.
På baggrund af den dialog og formueplanen, kan rådgiveren komme med forslag, der er tilpasset den enkelte families behov.
Når planen er lagt, eks. i samarbejde med rådgiver, revisor og advokat, er det vigtigt at planen løbende vedligeholdes. Familiens situation kan eks. ændre sig, samtidig kan der komme ny lovgivning, der gør det nødvendig at få justeret i planen.
Du er altid velkommen til at henvende dig til os og få en indledende drøftelse af din sag. Vi har stor erfaring i at analysere situationen og give dig råd om, hvad der er bedst at gøre.