mail@stormadvokatfirma.dk | 72 30 12 05 | Vi har åbent man-tors 8-16, fre 8-15

[wpseo_breadcrumb]

Tinglysning

Det er ikke gratis at tinglyse, og priserne varierer alt efter, hvad der skal tinglyses, og hvilken værdi den tinglyste ejendel har.

Tilgengæld er det gratis at lave forespørgsler på ejendomme, biler eller virksomheder. Vi foretager gerne forespørgslen og hjælper dig med at finde bedst mulig vej gennem tinglysningssystemet både i forhold til skøder og servitutter. Med vores specialiserede advokater kan du være sikker på, at alt registreres korrekt, og du får transparens under hele forløbet.

Hvad er tinglysning?

Navnet tinglysning er sammensætningen mellem tinge, som betyder lovgivende forsamlinger, og lysning, som betyder bekendtgørelse. Det var derfor indledningsvist bekendtgørelser af love, lån og rettigheder. I dag er det kun bekendtgørelser af lån og rettigheder, som enhver ejer er forpligtet til at nedskrive på den digitale hjemmeside.

Tinglysning er derfor opgørelsen og offentliggørelsen af ejerforhold (også kendt som skøder), sikkerhedsstillelse i blandt andet fast ejendom (pantebreve) samt offentlige og private rettigheder tilegnet ejendommen/grunden eksempelvis fredninger (servitutter). Alle disse data gemmes i Tingbogen, som alle danskere kan tilgå på hjemmesiden: www.tinglysning.dk. Her kan du slå de fleste faste ejendomme op i Danmark og finde frem til, hvem der ejer dem.

Tinglysningssystemet er et digitalt system fyldt med data omkring rettigheder indenfor fire områder: fast ejendom, andelsbolig, biler og personer/virksomheder. Tinglysning kendes dog hovedsageligt i forbindelse med bolighandel, hvor et realkreditlån tinglyses. For at kunne håndhæve rettighed over en fast ejendom (f.eks. ejerskab) er det påkrævet, at rettighederne er korrekt registreret i Tingbogen.

Digital tinglysning

I september 2009 blev tinglysning digitaliseret, så man ikke længere skulle dukke op i tinglysningsretten i Hobro eller modtage et skøde på papir. Den digitale platform for tinglysningssystemet har gjort processen mere fleksibel, da alle kan tinglyse fra deres computer, men arbejdet med alle dokumenter kan virke uoverskuelig og være svært at gennemskue. Det er helt afgørende, at alle detaljer registreres korrekt, og derfor hjælper vi gerne til med dette. På den måde er du sikker på, at ejerforholdet på dit hus, din lejlighed, din andelsbolig, grund eller projekt er hundrede procent i orden.

Vil du ringes op?

    Skriv dit telefonnummer og tryk på telefonrøret, så kontakter vi dig.


    Eller brug nedenstående formular:

    Har du spørgsmål til din ejendom

    Få en vurdering af din boligsituation. Benyt dig af nedenstående formular eller ring til os på telefon 72 30 12 05.

    Vi vender tilbage til dig hurtigst muligt.