mail@stormadvokatfirma.dk | 72 30 12 05 | Vi har åbent man-tors 8-16, fre 8-15

[wpseo_breadcrumb]

Naboret

Du skal vise hensyn overfor dine naboer, og du er som ejer af en ejendom forpligtet til ikke at påføre større gene, end hvad der efter områdets karakter anses for at være indenfor rimelighedens grænser. Der foretages altid en konkret vurdering af den pågældende situation, hvor bl.a. ejendommens beliggenhed kan have betydning.

Naboret handler om regulering af de situationer, hvor eksempelvis ejeren af en fast ejendom oplever gener fra naboen, som begrænser ejeren i sin rådighed over ejendommen. Det kan eksempelvis være i form at skyggende træer, indbliksgener eller støj. 

Naboretten er som udgangspunkt dannet via retspraksis og det er vores anbefaling at få en vurdering fra en advokat med speciale i fast ejendom og naboret, såfremt du måtte have en sag eller du har forhold du ønsker undersøgt i relation til naboretlige problemstillinger.

Naboret erstatning

Hvorvidt du kan få erstatning grundet de gener din nabo påfører dig, afhænger meget af, hvad du skal tåle ud fra de konkrete omstændigheder i sagen. Det vil derfor kræve en grundig vurdering i den enkelte sag om naboret, herunder hvad du almindeligvis skal forvente og dermed tåle i forhold til din specifikke faste ejendom ud fra ejendommens beliggenhed, det område ejendommen er beliggende i og hvordan udviklingen i området har været.

Vi kan give dig kvalificeret rådgivning om, hvad du må som nabo, og hvad man som nabo skal tåle af gener. Altså, hvor din tålegrænse er.

Vil du ringes op?

    Skriv dit telefonnummer og tryk på telefonrøret, så kontakter vi dig.


    Eller brug nedenstående formular:

    Har du spørgsmål til din ejendom

    Få en vurdering af din boligsituation. Benyt dig af nedenstående formular eller ring til os på telefon 72 30 12 05.

    Vi vender tilbage til dig hurtigst muligt.