mail@stormadvokatfirma.dk | 72 30 12 05 | Vi har åbent man-tors 8-16, fre 8-15
STORM > Boligkøb > Boligadvokat

Skal du købe bolig?

Få en gratis vurdering af din boligsituation. Benyt dig af nedenstående formular eller ring til os på telefon 72 30 12 05.

Vi vender tilbage til dig hurtigst muligt. Vurderingen er gratis og uforpligtende.


STORM > Boligkøb > Boligadvokat

Boligadvokat

At købe en bolig er en stor beslutning. For de fleste er det deres livs største investering. Derfor er det vigtigt at træffe beslutingen på det rigtige grundlag.

En boligadvokat kan hjælpe dig med at få fuldt overblik over dit boligkøb. Der er mange ting at holde styr på, når du køber bolig: ejerskifteforsikring, skøde, servitutter, tilstandsrapporter. En boligadvokat har indgående kendskab til det hele, og hjælper dig med at undgå faldgruber. Når du får en boligadvokat med på råd, er vi på din side. Storm advokater er din partner, og vi er nærværende, handlekraftige og har lang erfaring på boligområdet.

Advokatforbehold

Nogle gange går boligkøb hurtigt, og det er ikke altid man får en boligadvokat med fra starten. Det er dog ikke for sent at få råd fra en jurist, selvom du skal til at underskrive boligkontrakten. Du kan bede om en kontrakt med advokatforbehold, og derefter få din advokat til at gennemgå papirer, køb og kontrakt. Et advokatforbehold er ikke automatisk med i købsaftaler, så du skal selv sørge for at få det med, før du underskriver. Det er normalt tidsbegrænset til 3-5 dage, men det er muligt at bede om mere tid til at gennemgå aftalen, hvis det bliver nødvendigt undervejs. Advokatforbeholdet skal indskrives i selve aftalen og kan formuleres sådan her:

”’Købers underskrift på denne aftale er betinget af, at købers boligadvokat kan godkende aftalen i dens helhed. Godkendelse skal være meddelt sælgers ejendomsmægler senest den d.d. år kl.’

Du bør ikke acceptere andre formuleringer, der kan begrænse din mulighed for at fortryde køb uden aftale med din boligadvokat. Advokatforbeholdet giver dig mulighed for at rådføre dig med en advokat efter at aftalen er underskrevet. Kan advokaten ikke godkende aftalen, har du stadig mulighed for at fortryde boligkøbet. Uden advokatforbehold har du kun mulighed for at fortryde boligkøb gennem den lovbestemte fortrydelsesret - i så fald skal du meddele sælger, at du fortryder inden for 6 dage og betale sælger en godtgørelse på 1% af købesummen. Sælger kan også få indskrevet et advokatforbehold med samme rettigheder som køber.

Hvad kan STORM hjælpe dig med?

Din boligadvokat kan hjælpe dig med at gennemgå dokumenter og salgsaftale, og sørge for endelig afslutning af salget. Mange af de juridiske dokumenter kan være svære at overskue, men har stor betydning for dig som boligejer. Tilstandsrapporter, elinstallationsrapport, dokumenter fra ejer- og grundejerforeninger, BBR-meddelelse m.m. har betydning for boligens stand,eventuelle fejl og mangler og endeligt hvorvidt købssummen er passende. Servitutter og lokalplaner har betydning for hvad og hvor meget du må ændre på din bolig. Forsikringer, refusionsopgørelse m.m. har også økonomisk betydning, og bør være korrekt udformet for at sikre dig.

Du bestemmer selv, hvornår i købsprocessen du tager kontakt til en boligadvokat og hvilken grad af hjælp, du har behov for. De fleste købere vælger dog at få rådgivning, når de har fundet en bolig, de gerne vil byde på.

Din boligadvokat skal have købsaftale og alle bilag til bolighandlen. Derefter vil du og advokaten gennemgå handlens relevante punkter. Efter denne gennemgang kan din advokat udforme en skrivelse med forbehold, ændringer og præciseringer af købsaftalen. Når sælger godkender denne, kan både sælger og køber underskrive - ellers genforhandles købsaftalen. Derefter kan boligadvokaten berigtige og afslutte handlen med udarbejdelse af refusionsopgørelse og afsluttende sagsregnskab samt udfærdigelse og tinglysning af skøde.

Kontakt os

Skal du købe bolig?

Få en gratis vurdering af din boligsituation. Benyt dig af nedenstående formular eller ring til os på telefon 72 30 12 05.

Vi vender tilbage til dig hurtigst muligt. Vurderingen er gratis og uforpligtende.