mail@stormadvokatfirma.dk | 72 30 12 05 | Vi har åbent man-tors 8-16, fre 8-15

[wpseo_breadcrumb]

Håbløshedstidspunkt

Mange virksomhedsejere og ledere ser ind i store økonomiske problemer. Det er i den forbindelse centralt at vide hvor langt man kan gå, og hvornår man kan være nødt til at smide håndklædet i ringen.

Det korte svar er, at man senest skal stoppe når en fremtidig drift er håbløs. Er din virksomhed nødlidende, er det vigtigt at du er opmærksom på begrebet ”håbløshedstidspunktet”.

Hvornår er håbløshedstidspunktet?

Håbløshedstidspunktet er det tidspunkt, hvor ledelsen indser eller burde indse, at en videreførelse af virksomhedens drift ikke er mulig uden at det vil give yderligere tab for kreditorerne. Man skal altså stoppe virksomhedsdriften inden det tidspunkt hvor man påtager sig gæld, som man ved, ikke kan betales.

Er det realistisk at redde selskabet?

Så længe der er en realistisk mulighed for, at virksomheden, der nu er i økonomiske vanskeligheder, kan reddes, vil den ledelse, der søger at bringe virksomheden på ret køl, kunne agere uden at komme i karambolage med håbløshedstidspunktet. Det forhold, at der er tab medfører ikke i sig selv at håbløshedstidspunktet er overskredet med muligt erstatningsansvar til følge.

Muligt erstatningsansvar og konkurskarantæne ved fortsat virksomhedsdrift

Den ledelse som fortsætter virksomhedsdriften efter det står klart, eller burde stå klart, at en videreførelse af virksomhedens vil give tab for kreditorerne, kan ifalde et erstatningsansvar og konkurskarantæne. Det er vigtigt at nævne at ledelsen har et rum til at søge at rede virksomheden og at det kræver en nøje og konkret vurdering af, hvornår en virksomhed krydser det punkt hvor den forsatte drift er håbløs.

Vi yder rådgivning om alle de aspekter og muligheder der er for virksomheder der befinder sig i modvind.

Er din virksomhed nødlidende? Kontakt os allerede i dag på telefon 72 30 12 05 og få handlekraftig, professionel hjælp og rådgivning.

Vil du ringes op?

    Skriv dit telefonnummer og tryk på telefonrøret, så kontakter vi dig.