mail@stormadvokatfirma.dk | 72 30 12 05 | Vi har åbent man-tors 8-16, fre 8-15

[wpseo_breadcrumb]
Opret digitalt testamente her

  Skriv dit telefonnummer og tryk på telefonrøret, så kontakter vi dig.

  Har du brug for hjælp?

  Få en vurdering af din sag. Udfyld formularen nedenfor, så kontakter en af vores advokater dig om din sag.


   Ægtepagt

   En ægtepagt er en aftale indgået mellem jer som ægtefæller om, hvilke dele af jeres formue I ønsker delt ved skilsmisse. Vi har stor erfaring med at oprette ægtepagter.

   Er der bestemte aktiver eller værdier, som I ikke ønsker at dele, eller ønsker I som ægtefæller slet ikke at have formuefællesskab, skal der oprettes en ægtepagt, hvor dele af jeres formue eller hele formuen bliver jeres særeje. Derudover kan en ægtepagt også bruges til at sikre hinanden i tilfælde af dødsfald og til at sikre, at der sker den deling af jeres pensionsopsparinger, som I ønsker.

   En ægtepagt skal underskrives personligt af begge ægtefæller og tinglyses i personbogen for at være gyldig.

   I bør ikke selv begive jer ud i udarbejdelse af en ægtepagt uden rådgivning fra en advokat. Det skyldes, at der ikke er fuldstændig aftalefrihed ved oprettelsen af en ægtepagt, og I risikerer derfor at få lavet en ugyldig aftale.

   Hvad er en ægtepagt?

   En ægtepagt dækker over en skriftlig aftale mellem to nuværende eller kommende ægtefæller om, hvilken formueordning, der skal være i ægteskabet. Der skelnes mellem delingsformue og særeje. Særejer kan igen opdeles i flere varianter efter nærmere rådgivning.

   Ud over dette anvendes en ægtepagt også til sikring af aftaler om deling af pensionsordninger mellem ægtefæller.

   Alle ægtepagter skal tinglyses for at være lovlige.

   Hvad koster en ægtepagt?

   Ægtepagter har vidtgående juridiske følger og bør derfor ikke laves uden forudgående grundig rådgivning. En ægtepagt koster typisk omkring kr. 5.000 inklusiv moms. Derudover skal ægtepagten tinglyses og det udløser en tinglysningsafgift på kr. 1.750. Nogle spørger, om ikke man kan lave en gratis ægtepagt via en blanket eller et skema. Idet ægtepagten har individuelle konsekvenser, skal ægtepagten også være målrettet til den enkeltes behov og derfor kan det ikke anbefales at lave ægtepagter ud fra en blanket.

   Skal der laves ægtepagt ved gaver mellem ægtefæller?

   Det har tidligere været et formkrav, at gaver mellem ægtefæller blev bekræftet ved en tinglyst ægtepagt. Dette er nu ophævet.

   Hvordan laver man særeje?

   Særeje kan være aftalt mellem to nuværende eller kommende ægtefæller i en ægtepagt. Et særeje medfører som hovedregel, at der ikke skal ske en deling af formuen i tilfælde af skilsmisse og separation.

   Hvis der er lavet et fuldstændigt særeje, vil særejet altid være gældende – også i tilfælde af død.

   Hvis man alene ønsker at der skal være særeje i tilfælde af separation eller skilsmisse, kan der oprettes et skilsmissesæreje eller en overbygning på dette, kaldet et kombinationssæreje.

   Derved vil der i tilfælde af dødsfald ske en større formuevandring fra afdøde til længstlevende ægtefælle og dette kan i visse tilfælde være hensigtsmæssigt.

   Hvis særejet ikke er aftalt ved en ægtepagt, kan det kun være skabt ved, at man har modtaget en gave og gavegiver har bestemt, at gaven skal være særeje eller at man modtager arv, der i henhold til et testamente skal være særeje for arvingen.

   Særejet kan være beløbsbegrænset og tidsbegrænset, hvorfor det anbefales at søge individuel rådgivning om, hvilke muligheder, der skal anvendes for at opnå det ønskede resultat.

   Vil du ringes op?

    Skriv dit telefonnummer og tryk på telefonrøret, så kontakter vi dig.


    Eller brug nedenstående formular:

    Har du brug for hjælp?

    Få en vurdering af din sag. Udfyld formularen nedenfor, så kontakter en af vores advokater dig om din sag.