mail@stormadvokatfirma.dk | 72 30 12 05 | Vi har åbent man-tors 8-16, fre 8-15
[wpseo_breadcrumb]

  Skriv dit telefonnummer og tryk på telefonrøret, så kontakter vi dig.


  Er du kommet til skade?

  Få en gratis vurdering af din sag. Udfyld formularen nedenfor, så kontakter en af vores advokater dig om din sag.


   Piskesmæld

   Piskesmæld (whiplash) bliver kaldt for den usynlige lidelse, da kan ikke påvises ved hjælp af scanninger, røntgenundersøgelser eller andet.

   Derfor er det meget vigtigt, at du kontakter din læge straks efter ulykken og fortæller om dine smerter og gener, så de kan blive ført i din lægejournal. Netop denne del vil ofte have afgørende betydning for, om du kan få erstatning for piskesmæld.

   Hvad er piskesmæld og hvornår opstår det?

   Piskesmæld beskrives ofte som en forvridning af halshvirvelsøjlen og skyldes en, pludselig kraftpåvirkning af halsens og nakkens bløddele.

   De typiske symptomer på piskesmældsskader er:

   • Smerte, ømhed og spænding i muskler; særligt omkring nakke og skuldre

   • Hovedpine

   • Koncentrationsbesvær/hukommelsesproblemer

   • Træthed

   • Humørsvingninger/irritabilitet

   • Svimmelhed

   • Depressive tilstande

   • Trafikangst og andre angstfobier

   Hvad kan du få i erstatning?

   Har du pådraget dig et piskesmæld, er du berettiget til godtgørelse for de varige helbredsmæssige gener, som piskesmældet har medført - også kaldet varigt mén/méngrad.

   Får du godtgørelse for varigt mén fra modpartens forsikringsselskab, er der tale om et fast beløb, der afhænger af din méngrad. Har du derimod tegnet en ulykkesforsikring, afhænger erstatningen af den tegnede forsikringssum. Denne kan variere fra 100.000 kr. og op til flere millioner.

   Godtgørelse for varigt mén er altid skattefri.

   Udover godtgørelsen for varigt mén kan der være tale om yderligere erstatning. Det afhænger af, om du har fået piskesmældet i en trafikulykke, i en fritidsulykke eller som en arbejdsskade.

   Piskesmæld efter trafikulykke

   Har du fået piskesmæld ved en trafikulykke kan du få erstatning for helbredelsesudgifter og andet tab, varigt mén, tabt arbejdsfortjeneste, svie og smerte, tab af erhvervsevne og advokatbistand.

   Piskesmæld ved en arbejdsskade

   Har du fået piskesmæld i forbindelse med en arbejdsskade kan du få erstatning for udgifter til behandling, varigt mén, samt tab af erhvervsevne. Méngraden og erhvervsevnetabet vil i så fald blive udmålt af Arbejdsmarkedets Erhvervssikring (AES).

   Undgå at stå alene mod forsikringsselskabet

   Det er som regel forsikringsselskabets lægekonsulent og skadebehandleren, der vurderer din såkaldte méngrad og yderligere krav på erstatning fra en forsikring. Ved piskesmældsskader er der dog ofte stor uenighed om, hvad du er berettiget til.

   For at få det bedst mulige forløb, kan det derfor være en god idé at alliere dig med en advokat med speciale i personskadeerstatning så tidligt som muligt. Vi tager hånd om sagen, følger den til dørs og kæmper for, at du får den korrekte erstatning.

   Derudover er det vigtigt for os, at du og din familie kan finde tryghed i en svær proces. Derfor har vi et princip om ingen erstatning – ingen regning.

   Klientudtalelse:

   Mona Klemme blev påkørt bagfra med 120 km/t. Resultatet var et voldsomt piskesmæld samt skade på højre fod. Mona blev sygemeldt efter ulykken og har ikke siden været i stand til at vende tilbage til arbejdsmarkedet. Ulykke har haft store økonomiske og personlige konsekvenser. Mona Klemme siger: 

   "Hvis der har været det mindste, som jeg har været i tvivl om, har jeg bare ringet til Charlotte. Budskabet har altid været, at jeg endelig måtte ringe. Her er jeg blevet modtaget af en person, som var klar til at være der for min skyld. Hun forklarede gerne tingene en gang til for at være sikker på, at jeg havde forstået det."

   Mona Klemme

   Vil du ringes op?

    Skriv dit telefonnummer og tryk på telefonrøret, så kontakter vi dig.


    Eller tryk på 'Gratis vurdering' og udfyld formularen.

    Er du komme til skade?

    Få en gratis vurdering af din sag. Udfyld formularen nedenfor, så kontakter vi dig om din sag.